Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z papryką i selerem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 167
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 167
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Grzyby opłukać, zalać ciepłą wodą, odstawić na 30 minut. Umyć mięso, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Warzywa opłukać i oczyścić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki, seler w plastry.
Czosnek posiekać, imbir zetrzeć na tarce. Grzyby wyjąć z wody, usunąć twarde trzony, a kapelusze opłukać i osączyć. Pokroić w bardzo cienkie paski.
Na patelni lub w woku rozgrzać olej, włożyć mięso, podsmażyć. Dodać wszystkie warzywa, imbir i czosnek, doprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut. Polać sosem sojowym i sherry, przykryć i dusić około 5 minut.
Do takiego dania trzeba wybrać ładny, chudy kawałek wołowiny (polędwicy lub pierwszej krzyżowej) i pokroić ją w naprawdę cienkie paski.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium