Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z grzybami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Składniki
Czas: ok. 80 minut. Poziom: średni. Porcje: 4,414 kcal/porcja.
Opłucz wołowinę, osusz i posyp solą oraz pieprzem.
Pokrój na drobno cebulę. W większym rondelku rozgrzej olej i lekko przyrumień na nim pokrojoną cebulę.
Dodaj mięso i podsmaż z każdej strony. Dodaj kminek, zalej bulionem i duś na półmiękko.
Oczyść grzyby, pokrój w małe kawałki i podsmaż je na maśle. Dodaj do mięsa i wszystko to duś do miękkości.
Odlej część sosu z pieczeni i zagęść go zasmażką. Zagotuj i dopraw solą i pieprzem.
Udekoruj pokrojoną w cienkie paski papryką. Można podawać z ugotowanym ryżem.Źródło: Tele Tydzień