Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwy, smaczny posiłek
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Pokroić wołowinę w 4 - centymetrową kostkę. Rozgrzać oliwę w rondlu, smażyć mięso partiami, aż się przyrumieni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Do tego samego rondla włożyć cebule i usmażyć, dodać czosnek i zmielone przyprawy, podgrzewać, aż wydzielą zapach. dodać nieodsączone, rozgniecione pomidory, bulion wołowy i koncentrat pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia.
Przygotowanym sosem zalać wołowinę w żaroodpornym naczyniu, dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Piec pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku około godziny
Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 30 minut. Dodać ziemniaki i pory. Piec, nadal bez przykrycia, ok. 20 min lub do chwili, gdy mięso i ziemniaki będą miękkie. Usunąć laskę cynamonu i liście laurowe. Dodać fasolę i zioła - zapomniałem :P