Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z bakłażanem i pomidorami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 58
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2092
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 58
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2092
Składniki
Umyte mięso zmiel w maszynce. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, pokrojoną w kostkę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż odparuje i się zarumieni. Dodaj cukinię pokrojoną w plastry. Całość zalej krojonymi pomidorami i 1 szklanki sosu pomidorowego. Dodaj czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier i ostrą paprykę. Duś pod przykryciem 20 minut.
Na patelni usmaż cienko pokrojonego bakłażana. W garnuszku rozpuść masło, dodaj mąkę i rozprowadź mlekiem. W brytfance, wysmarowanej masłem, ułóż warstwy mięsa z warzywami i bakłażana. Górę przykryj sosem beszamelowym, posyp pokrojoną w kostkę fetą i startym serem żółtym. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień