Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w piwie"
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 57
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 281
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 85
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 169
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 57
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 281
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 85
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 169
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w długie plastry. Cebulę oczyść, pokrój. Słoninę drobno pokrój i stop. Wyjmij skwarki i na smalcu obsmaż mięso. Wrzuć do garnka, włóż skwarki, wlej piwo i duś całość 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Kiedy mięso jest już miękkie, zagęść danie mąką, ew. śmietaną. Przypraw do smaku.
Kapustę cieniutko poszatkuj. Wrzuć na wrzącą wodę, aby zmiękła. Odcedź. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, rozgrzej. Włóż pokrojony boczek lub wędzonkę i obsmaż kapustę. Przypraw solą, octem, cukrem i pieprzem.
Porcje: 8. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 590 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Bella Relaks