Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina po meksykańsku"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 302
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5011
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 302
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5011
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Wsypujemy mieszankę meksykańską, podlewamy odrobiną wody, dusimy kilka minut. Wrzucamy mięso, smażymy. Dodajemy pomidory, zmiażdżony ząbek czosnku, chili, kumin i sól. Jeśli farsz jest zbyt gęsty, podlewamy gorącym bulionem. Dusimy 15 minut.
Ziemniaki szorujemy, gotujemy 10 minut, chłodzimy i kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środki. Ziemniaki napełniamy farszem. Układamy w naczyniu do zapiekania, skrapiamy roztopionym masłem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180oC około 20 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia