Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina duszona w sosie pomidorowym"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 91
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 91
Składniki
Mięso pokrój w plastry, umyj i osusz na papierowym ręczniku. Na głębokiej patelni (lub w garnku) rozgrzej oliwę, połóż plastry mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem. Podsmaż z obu stron, przełóż na talerz i odstaw w ciepłe miejsce.
Szalotki, czosnek, marchewkę i seler naciowy oczyść i drobno pokrój. Na tłuszczu powstałym z pieczenia mięsa podsmaż szalotkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler naciowy i oczyszczone kurki. Przyrumień. Wlej przecier pomidorowy i wino. Zagotuj.
Dodaj kapary, oliwki i włóż podpieczone mięso. Wrzuć tymianek i całość zalej odrobiną wody. Następnie przykryj i duś na wolnym ogniu przez 70 minut. W trakcie gotowania podlewaj wodą. Pod koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo