Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowe zrazy z grzybami"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1226
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1223
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1226
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1223
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Namoczone wieczorem grzyby ugotuj i osącz. Kiedy ostygną, drobno je pokrój.
Plastry mięsa cienko rozbij, oprósz solą oraz pieprzem.
Posiekaj obraną cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj grzyby i smaż chwilę razem.Przypraw solą i pieprzem.
Na każdy plaster mięsa połóż trochę farszu, zwiń w rulon. Zrazy obtocz w mące i obsmaż na smalcu.
Podlej bulionem grzybowym, dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Duś, aż mięso będzie miękkie. Sos przypraw i zagęść mąką.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Reps</strong>Źródło: Kurier TV