Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowe ze śliwkami"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3927
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 443
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3927
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 443
Składniki
3,90 zł 480 kcal
: Mięso umyj, wyżyłuj, rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawami, oprósz mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu w brytfance.
Śliwki umyj i wydryluj. Dodaj do mięsa w brytfance i polej sokiem z cytryny.
Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz do czasu, aż z nakłutego mięsa będzie wypływał klarowny sos. W trakcie pieczenia podlewaj mięso uwalniającym się wywarem.
Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia dodaj śmietanę. Miękkie mięso wyjmij z piekarnika, lekko przestudź i pokrój w dość grube plastry. Sos z brytfanki przetrzyj przez sitko. Polej nim mięso.
Potrawę podawaj z kluskami kładzionymi, śląskimi lub kopytkami.Źródło: Telemax