Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoskie kopytka z pieczarkami"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3873
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3873
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Składniki
Kupne gnocchi gotujemy zgodnie z poradą na opakowaniu lub przygotowujemy domowe, według przepisu podanego na stronie 34 przez naszą ekspertkę, Hannę Szymkiewicz, w ramce pt. Rewia radzi. Albo zastępujemy je polskimi kopytkami.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na duże części. Obraną cebulę siekamy w kostkę.
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulę, podlewamy łyżką wody i dusimy 8-10 minut.
Gdy woda z pieczarek odparuje, wlewamy śmietankę. Mieszając, gotujemy kilka minut, aby sos pieczarkowy zgęstniał.
Porcje ciepłych kluseczek polewamy sosem, dekorujemy listkami ziół i podajemy.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 194 kcal Białko 3,6g/Tłuszcz 3,3 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia