Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie. Przepis mojej koleżanki ze studiów.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i zmielić, po czym zagęścić mąką i kaszą manną oraz posolić do smaku. Uformować wałek , pokroić na zgrabne kopytka, spłaszczyć widelcem, włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na odrobinie oleju, dodać odsączone pomidory, doprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu do odparowania wody. Następnie polać przygotowane kopytka, posypać ziołami(opcjonalnie starty żółtym serem) i podawać.