Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski omlet"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Żółtka połącz z mlekiem i oliwą. Dosyp przez sito mąkę pszenną i całość zmiksuj na gładką masę.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Wylej ciasto na rozgrzany olej. Usmaż omlet z jednej strony i przełóż na drugą.
Wtedy nałóż pokrojonego pomidora, mozzarellę i cebulę. Zakryj patelnię pokrywą i smaż danie kilka minut.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Joanna Tokarz z Ptaszkowa</strong>Źródło: Super TV