Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska tortilla z pomidorami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Orzeszki piniowe (ew. pestki słonecznika) wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię. Podgrzewaj, mieszając, aż się zrumienią. Od razu przesyp na talerzyk, odstaw do całkowitego wystudzenia.
Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, wrzuć do miseczki. Dodaj listki bazylii, zrumienione orzeszki oraz oliwę. Sałatkę przypraw do smaku i wymieszaj. Ser zetrzyj na grube wiórki.
Tortille podgrzej na suchej patelni albo w mocno rozgrzanym piekarniku. Każdy placek posmaruj pesto. Na tortillach rozłóż sałatkę pomidorową. Posyp startym serem.
Jeśli lubisz, do sałatki możesz dodać kawałeczki wędzonego filetu z indyka albo gotowanej szynki. Przed podaniem całość zwiń w rożek albo złóż na pół.
ok. 10 min. 1 porcja zawiera ok. 280 kcal. Ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina