Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasto do pizzy wręcz idealne, cienkie i chrupiące.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
-mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, mieszamy -w letniej wodzie rozpuszczamy drożdże, rozczyn wlewamy do miski z mąką -zaczynamy wyrabianie ciasta, osobiście robię to ręcznie ok. 10 minut, aż -ciasto będzie jednolite z ciasta formujemy wałek, dzielimy na 3 równe części i formujemy kulki, gdy kulki są już gotowe kładziemy je na podsypaną mąką blaszkę, przykrywamy ściereczką, odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy ok. 6h na wyrośnięcie ciasta -gdy ciasto jest już gotowe ustawiamy piekarnik na max. ilość stopni i -rozpoczynamy formowanie placka, należy pamiętać o tym, że ciasto -formujemy ręcznie nie za pomocą wałka lub innych narzędzi -placek smarujemy sosem pomidorowym( POMIDORY BLENDUJEMY Z CZOSNKIEM, OREGANO I RESZTĄ PRZYPRAW), posypujemy mozzarellą i resztą składników, skrapiamy oliwą z oliwek, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 min