Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowa karkówka"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, każdy lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i granulowanym czosnkiem, wstaw na godzinę do lodówki.
Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę oczyść, pokrój na plasterki. Oliwę rozgrzej na patelni, obsmaż plastry karkówki. Przełóż do brytfanny. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj do mięsa. Zalej wodą, dodaj marchewkę, posyp przyprawami. Duś na małym ogniu ok. 45 minut (ew. uzupełniając wodą).
Pod koniec wlej kompot wiśniowy (ok. pół szklanki) oraz dodaj rozrobioną z wodą mąkę. Duś jeszcze kilka minut. Przypraw.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie