Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne naleśniki z rukolą"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5332
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5332
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj mleko i jajko, a następnie zmiksuj na gładkie ciasto. Pozostaw na 15 minut.
Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół.
Umyj rzodkiewki. Cztery z nich pokrój w plasterki, a resztę w drobną kostkę.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj do niej ocet, oliwę, sól, cukier i pieprz, z których powstanie sos vinegret.
Wymieszaj serek z pokrojonymi w kostkę rzodkiewkami.
Na patelni rozpuść masło.
Na średnim ogniu usmaż na złoty kolor naleśniki.
Naleśniki posmaruj przygotowaną pastą. Zwiń ciasno w ruloniki i pokrój na cztery części.
Na półmisku rozłóż rukolę, pomidorki i rzodkiewki, polej vinegretem. Na rukoli ułóż naleśniki. Smacznego!
Czas: ok. 35 minut. Poziom: średni, porcje: 4 ilość, kalorii: 200 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień