Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zapiekanka z dymką"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 319
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5027
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 319
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5027
Składniki
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w krążki, szczypior posiekać. Cebule obrać, pokroić w krążki, podsmażyć na 4 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem i dymką, dodać utartą marchew, mięso, przyprawy, podsmażyć.
Podsmażone z cebulą, czosnkiem i warzywami mięso wymieszać z koncentratem, rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Jajka wymieszać z posiekanym szczypiorem, oprószyć solą i pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, rozlać na farszu. Piec ok. 15 min w temp. ok. 180°C.
Pod koniec pieczenia warto posypać zapiekankę wiórkami mozzarelli albo pokruszonym serem pleśniowym lub fetą.Źródło: Twoje Imperium