Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na komunię, czy też wielkanoc.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Sałatę dokładnie umyć, osączyć i porwać. Szczypiorek posiekać. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Pomidory pokroić w ósemkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy warstwowo (według podanych składników) w szklanej misie. .
Polewamy sosem jogurtowo - majonezowym sporządzonum z kubka jogurtu, łyżki majonezu, pęczku koperku, soli i pieprzu. Sos powinien być dobrze przyprawiony. Ważne jest, by sałatkę polać sosem tuż przed podaniem na stół, nie wcześniej.