Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "„Wilcze” kluseczki z mięsem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Farsz: mięsa ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem włoszczyzny. Osącz, ostudź. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Zmiel razem z mięsami. Dodaj jajko, przypraw do smaku. Dobrze wyrób.
Kilogram ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przeciśnij przez praskę. Resztę ziemniaków zetrzyj na tarce. Dodaj ugotowane ziemniaki, jajko, obie mąki i sól. Dobrze wyrób.
Z ciasta uformuj placki, ułóż farsz. Zlep, formując podłużne kluchy. Włóż do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 15 min. Ew. podaj z boczkiem.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie