Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone pierogi idealne do barszczu jak i świetne jako przekąska na zimno
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać żółtko i pół rozmąconego jaja oraz śmietanę. Wymieszać i zagnieść. Grzyby suszone namoczyć, ugotować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać odciśniętą i drobno posiekaną kapustę, wlać wywar z grzybów i dusić razem, aż kapusta będzie miękka, a nadmiar płynu odparuje. Do przestudzonej kapusty dodać drobno posiekane grzyby, rozkłócone jajo, starannie wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Ciasto cienko rozwałkować, kroić na kwadraty o boku 4- 5 cm. Na każdy nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi ciasta aby otrzymać trójkąty. Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajem, posypać kminkiem i czarnuszką i upiec na rumiano w temperaturze 180°C.