Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne wigilijne danie.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Grzyby zagotować w wodzie, w której się moczyły. Wystudzić i pokroić, pozostawiając wodę z gotowania.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać fasolę, pokrojone grzyby i przyprawy. Gotować do momentu, aż fasola będzie miękka ( w trakcie gotowania uzupełniać wodę). Dolać odrobinę wody, w której gotowały się grzyby.
Na patelni roztopić margarynę i zrobić zasmażkę z mąki. Wystudzić, rozprowadzić wodą i wlać do kapusty. Chwilkę pogotować ciągle mieszając. Całość doprawić do smaku. Życzę smacznego !