Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowina z bakłażanem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3791
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3791
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
Kolendrę rozgnieć w moździerzu razem z pieprzem. Dolej oliwę, ocet, wino oraz miód. Dopraw całość solą i wymieszaj. Do przygotowanej zalewy włóż wieprzowe kotlety, po czym odstaw je na kilka godzin do zamarynowania.
Bakłażana potnij w grube plastry i posyp solą. Poczekaj, aż puszczą sok, a następnie wytrzyj ręcznikiem.
Ułóż na grillu mięso oraz warzywa, polej całość zalewą i upiecz.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Po odcedzeniu dopiecz na grillu.
Wieprzowinę i bakłażany ułóż na przemian w piramidki, przekładając je kawałkami pomidora i ogórka. Danie podawaj z ziemniakami posypanymi posiekanym koperkiem.Źródło: Telemax