Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na obiad.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9155
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9155
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę umyć i pokroić razem z cebulą , gotować w ½ litry wody z przyprawami, następnie włożyć mięso, chwilę podgotować i zebrać szumowiny z wywaru. Po czym wlać piwo i dusić mięso na wolnym ogniu przez godzinę. Po ugotowaniu wyjąć mięso, wywar przecedzić i zagotować. Mąkę wymieszać w odrobinie zimnej wody, połączyć z łyżką wywaru i wlać do sosu i mieszając zagotować, całość przyprawić do smaku. Mięso pokroić na porcje , polać sosem i podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.