Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i rozpływająca się wieprzowinka.Szybka i łatwa do zrobienia, polecam gorąco:)
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Składniki
Wieprzowina kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem oraz połową suszonych płatków chili.Kroimy cebule papryke pieczarki oraz marchew w niewielkie paseczki.
Podsmażamy wieprzowinę na oliwie aż zarumieni się, wrzucamu z oliwą do naczynia żaroodpornego dodajemy warzywa i pieczarki mieszamy wszystko razem.
W oddzielnym naczyniu rozpuszczamy kostki rosołowe w 200 ml goracej wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, płatki chili, sos chili, cukier, liście laurowe oraz szczypte soli i pieprzu.Powstałym sosem zalewamy warzywa i mięso.Wstawiamy do piekarnika i dusimy aż mięsko będzie wystarczająco miękkie.(ok1,5 h)
Najlepiej smakuje serwowane z ryżem.SMACZNEGO