Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny świąteczny obiad. Wyglądają i smakują rewelacyjnie
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Karkówkę lekko rozbij. Każdy plaster posmaruj chrzanem. Do mielonego dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, pietruszkę i namoczoną w wodzie bułkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na karkówkę. Ułóż połówkę jajka. Zwiń w roladę. Owiń nitką. Smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż do garnka. Zalej bulionem. Duś przez 1 godzinę pod przykryciem. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Duś aż cebula zmięknie. Sos można zagęścić łyżką mąki.