Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na niedzielny, świąteczny obiad, na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Mięso ze schabu, przekładane pysznym farszem, czy dasz się skusić?
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
1. Mięso kroje w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Szczypiorek drobno siekam, rzodkiewki drobno kroję, pomidora kroję w kostkę, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotowane obieram, drobno kroję. Następnie dodaję majonez, wsypuję sól oraz pieprz i dokładnie mieszam.
3. Tak przygotowany farsz nakładam na środek każdego plastra mięsa i składam w kopertki. 4. Kotlety panieruję w mące pszennej w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej. 5. Kopertki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety podaję z surówką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.