Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i przyciąć do wysokości formy w której będą pieczone. Żeberka posolić i natrzeć olejem z ziołami spod suszonych pomidorów. Pozostawić w lodówce na ok 1 godzinę. Tortownicę wysmarować masłem. Następnie żeberka ułożyć w formie wokół ścianki. Nie powinny wystawać za bardzo ponad formę. Cebulkę pokroić i przeszklić na oleju. Bułeczki namoczyć w wodzie. Do mielonego mięsa dodać jajka, cebulkę z olejem, odciśnięte bułki, zioła prowansalskie i pieprz młotkowany z kolendrą , sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Włożyć do formy, docisnąć do żeberek i ładnie wyrównać. Pieczeń umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na ok 1 godz 15 min. Smacznego