Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z kaszy jaglanej z kukurydzą zasmakują szczególnie wegetarianom oraz osobom nietolerującym glutenu. Kotleciki są bardzo łatwe w przygotowaniu i możesz je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Placuszki przygotowuje się łatwo i szybko, a wszystkie składniki tej potrawy z pewnością znajdziesz w kuchni.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 61
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 61
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Składniki
Przepłucz kaszę jaglaną na sicie i przelej gorącą wodą. Dzięki czemu pozbędziesz się goryczkowego posmaku. Następnie ugotuj kaszę w bulionie (przez około 20 minut), odcedź i wystudź. Pokrój cebulę w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Do ugotowanej kaszy wbij jajka, dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, mąkę ziemniaczaną, przyprawy, natkę pietruszki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszaj całość na jednolitą masę. Jeśli preferujesz bardziej gładką konsystencję, możesz zmielić masę blenderem lub malakserem.
Przepłucz kaszę jaglaną na sicie i przelej gorącą wodą. Dzięki czemu pozbędziesz się goryczkowego posmaku. Następnie ugotuj kaszę w bulionie (przez około 20 minut), odcedź i wystudź. Pokrój cebulę w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Do ugotowanej kaszy wbij jajka, dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, mąkę ziemniaczaną, przyprawy, natkę pietruszki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszaj całość na jednolitą masę. Jeśli preferujesz bardziej gładką konsystencję, możesz zmielić masę blenderem lub malakserem.
Serwuj kotleciki z dodatkiem ulubionego dipu, surówki lub buraczków na ciepło. Placuszków możesz użyć do przygotowania wegańskich burgerów lub zabrać na piknik jako przekąskę.