Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak to danie się nazywa, ale jest pyszne! Zapraszam na moj Instagram - smaki_dobrze_skrojone. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1ohrdfy0r2xhi&utm_content=n54k8zu na Instagramie jako smaki_dobrze_skrojone. Zainstaluj aplikację, aby obserwować moje zdjęcia i filmy. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1ohrdfy0r2xhi&utm_content=n54k8zu
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 45
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1016
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 45
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1016
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Składniki
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, rozgniatamy je dokładnie z odrobiną tymianku. W międzyczasie…
Przygotowujemy sos Boloński.. ucieramy warzywa na grubych oczkach - marchewkę, seler, pietruszkę, kroimy drobno cebulę i poeczarki i podsmażamy je na oliwie około 7-9 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy typu passata, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy. Gotujemy przez 30-40minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczeni, piekarnik nagrzewamy do 200 st C (termoobieg). Ziemniaki formujemy w gniazdka, nakładamy sos, posypujemy serem mozarella.
Wkładamy do pieca na 10-15 minut. Smacznego