Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób szuka smacznego i prostego przepisu na wegańskie placuszki ziemniaczane. W dzisiejszym artykule chcielibyśmy zaproponować nasz ulubiony sposób na przygotowanie tych pysznych i zdrowych placuszków.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Składniki
1. Obierz i pokrój ziemniaki na małe kawałki. 2. Umieść je w garnku i zalej wodą tak, aby pokryła je w całości. 3. Gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut, aż będą miękkie. 4. Odsącz wodę i zmiksuj ziemniaki na puree. 5. W dużej misce wymieszaj puree z mąką pszenną i mąką z ciecierzycy. 6. Dodaj olej, sok z cytryny, sól, natkę pietruszki, czarny pieprz, paprykę, kurkumę i wędzoną paprykę. 7. Wymieszaj wszystko dokładnie. 8. Na patelni rozgrzej trochę oleju i nabieraj łyżką ciasta, formując placuszki. 9. Smaż na średnim ogniu do zarumienienia z obu stron.