Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magiczny , vegańśki bigos Curry inspirowany indiami czyli kapusta, czarna fasola, dynia Georgia Roaster, niebieskie ziemniaki, tomatillos, por, cebulka, czosnek, okra, listki drzewa Curry, marchew, listki Laurowe oraz przyprawa - Madras Curry .... Miód malina, niebo w gębie i od razu chce się tańczyć Hannah hoo... !
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Składniki
Kapustę poszatkować , dynię , marchew i ziemniaki pokroić i poddusić na oleju .
Po ok. 10 minutach należy dolać wody i dorzuć pokrojone strąki okry oraz obrane z łuskek i pokrojone owoce Tomatillos , dodać puszkę fasoli black turtles :) Doprawić listkami laurowymi, listkami drzewa Curry i przyprawą Curry Madras .
Dusić, mieszając od czasu do czasu , brakującą wodę (odparowaną) można nieco uzupełnić. Potrawa jest gotowa , gdy warzywa będą miękkie a sos zawiesisty. Podawać np. z pieczywem Naan lub zwykłym.