Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbki faszerowane"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5607
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5607
Składniki
Sparz wątróbki wrzątkiem, wyjmij z wody i ostudź.
Przygotuj farsz. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, dodaj zgnieciony czosnek, gruszkę i przyprawy. Wymieszaj.
Rozkrój wzdłuż wątróbki i napełnij je farszem. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. Po wyjęciu polej miodem wrzosowym.
Dla 6 osób, czas 30 min, 3 zł porcja, 240 kcal.Źródło: Olivia