Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z jabłkami, papryką i cebulą"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 31
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 45
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 31
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 45
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Składniki
Wątróbkę umyj, oczyść z błon, pokrój na kawałki i obtocz w mące. Cebulę pokrój w półplasterki. Jabłka umyj i pokrój w ósemki, paprykę w paski. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij lekko posoloną cebulę. Przełóż do miseczki. Na tej samej patelni smaż wątróbkę (uzupełniając olej).
Dodaj jabłka i paprykę. Smaż razem. Gdy wątróbka z jabłkami i papryką będzie gotowa, połącz ją z cebulą na jednej patelni, oprósz majerankiem i podsmaż na małym ogniu. Na końcu dopraw solą i pieprzem. Serwuj z pieczywem lub ziemniakami.Źródło: Świat kobiety