Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to jest ulubioną potrawą mojego synka Leosia:) Podaję je z prażoną kaszą gryczaną, ale świetnie smakuje również z ziemniakami:)
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 32
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 32
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Wątróbkę płuczemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu posypując curry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i skręcamy temperaturę do minimum. Kładziemy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Po kilku minutach dorzucamy pokrojoną we wiórki cebulę, całość przykrywamy i dusimy przez kilka minut. Zdejmujemy patelnię z ognia i przekładamy jej zawartość na osobny talerz. Na patelnie wlewamy trochę oleju i kładziemy wątróbki, które co chwila przewracamy na drugą stronę, na zakończenie posypujemy je szczyptą soli i dodajemy wyjęte uprzednio jabłka i cebulkę. Smakuje wszystkim bez wyjątku:)