Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny sposób przygotowania bez zbędnych udziwnień.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 110
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę smażymy, a w międzyczasie myjemy i oczyszczamy wątróbkę. Osuszamy ręcznikiem papierowym i opruszamy mąką.
Do podsmażonej cebulki dolewamy oliwę i układamy wątróbkę. Smażymy przez kilka - kilkanaście minut. Nie mieszamy tylko co jakiś czas obracamy.
Pod koniec smażenia posypać pieprzem i solą. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.