Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka wieprzowa"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1703
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1703
Składniki
Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na noc do lodówki. Następnie wyjmij ją, odsącz z mleka i podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odłóż na talerz. Na patelnię wrzuć pokrojoną w grubsze plasterki cebulę i zeszklij.
Ponownie wrzuć wątróbkę i wlej bulion. Całość dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem około 10 minut. W tym czasie umyj i osusz jabłko. Przekrój na pół i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do wątróbki. Patelnię przykryj i duś wszystko razem jeszcze 5 minut. Podawaj z ziemniaczanym piure.Źródło: Na żywo