Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i domowe
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6106
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6106
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelnię wlej olej i zeszklij na nim cebulkę. Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, pokrój w paseczki i wrzuć na patelnie. Pomieszaj, przykryj pokrywką i podduszaj około 5 - 7 min. Do niewielkiego naczynia włóż musztardę i mąkę - dokładnie wymieszaj, dodaj około 4 łyżki zimnej wody i ponownie dokładnie wymieszaj. Dadaj do wątróbki z cebulką. Całość wymieszaj i pozostaw na ogniu jeszcze dwie minuty. Wyłącz podgrzewanie i przykryj całość pokrywką :) Masz teraz trochę czasu, żeby przygotować dodatki do obiadu. Ja podawałam mięso z ziemniaczanym pire i sałatką z kapusty pekińskiej. Polecam :)