Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana wątróbka, smażona w głębokim tłuszczu brzmi dość egzotycznie, ale musimy przyznać, że smakuje rewelacyjnie. Jest tak dobra, że osoby, które nie przepadają za tym mięsem, będą ją zajadać ze smakiem. Koniecznie wypróbujcie przepis i dajce znać, jak Wam smakowało.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 185
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 197
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 185
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 197
Składniki
Wątróbkę oczyść, przełóż do miski i zalej mlekiem, tak, aby płyn przykrywał mięso. Pozostaw na 30 minut.
Na osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Do bułki dodaj soli i pieprzu, całość wymieszaj. Jajko roztrzep w miseczce.
Wątróbkę odcedź i odsącz z nadmiaru mleka. Każdy z kawałków panieruj: najpierw w mące, następnie w jajku i na samym końcu w bułce tartej.
Smaż na głębokim oleju przez 2-3 minuty.