Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wzorowałam na wątróbce, którą można dostać w lokalu Pyzata Chata w Lublinie
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5555
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5555
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Na rozgrzany olej rzepakowy wrzuciłam pół kilograma grubo pokrojonych pieczarek. Podsmażyłam chwilę, następnie dodałam 2 posiekane cebule. Smażyłam około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodałam 300 g oczyszczonej i pokrojonej drobiowej wątróbki. Mocno opieprzyłam, obsypałam 2 łyżkami mąki i dusiłam około 8 minut. Co jakiś czas podlewałam niewielką ilością wody do uzyskania sosiku. Na koniec dodałam pół puszki groszku. Trzymałam na ogniu do podgrzania się groszku. Wątróbkę solimy dopiero na talerzu, w przeciwnym razie stanie się twarda.