Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę po bawarsku podaje się z chrupiącą cebulką, konserwowymi ogórkami i chlebem. Przed smażeniem wątróbkę możesz namoczyć w zimnej wodzie lub mleku, przyprawić odrobiną curry.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1647
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 119
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1647
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 119
Składniki
Cebule obierz i pokrój w piórka.
Wątróbki oczyścić z żyłek i tłuszczu. Jeśli jest taka potrzeba, podziel na mniejsze części. Każdy z kawałków obtocz w mące pszennej.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli, przełóż do osobnego naczynia. Na tej samej patelni usmaż wątróbki, początkowo na dużym ogniu, następnie na średnim.
Gdy białko się zetnie, wrzuć przesmażoną cebulę i wszystko duś przez 3-5 minut. Pod samo koniec dodaj przyprawy i wszystko wymieszaj.
Gotową wątróbkę podawaj z kromką chleba i konserwowymi ogórkami.