Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka na jabłku"
Składniki
porcje. : około 30 minut, w tym smażenie ok. 5-7 min. Cena dania: ok. 6,80 zł.
Wątróbkę oczyść (możesz namoczyć ją wcześniej na godz. w mleku). Pokrój. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Posól i oprósz pieprzem. Zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Jabłko umyj, pokrój na grube plastry, usuwając gniazdo nasienne. Podsmaż na tłuszczu z wątróbki, dodając trochę oleju. Dodaj piórka cebuli. Ponownie połóż na patelni plastry mięsa, chwilę smaż razem, by wątróbka przeszła aromatem owoców.
Umyte ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Upiecz je lub usmaż na oleju. Posól. Na talerzach połóż plastry jabłka, na nich wątróbkę z ziemniakami. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Świat kobiety