Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, łatwa w wykonaniu i niedroga propozycja obiadowa. Wątróbka drobiowa ma niewiele kalorii, jest bogata w witaminę A, B i żelazo, dzięki czemu szczególnie zalecane jest jej spożywanie przy zapobieganiu i leczeniu anemii.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Wątróbkę myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w dowolnej wielkości kawałki.
Następnie przekładamy do miski i delikatnie oprószamy mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy wątróbkę i zmniejszamy ogień.
Kiedy wątróbka z jednej strony będzie podsmażona, przekładamy ją na drugą stronę i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę razem smażymy.
Następnie dodajemy obrane, pokrojone w kostkę jabłko.
Po ok 2-3 min. przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy majerankiem oraz wlewamy sok malinowy.
Całość mieszamy i chwilkę razem podsmażamy.