Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam mój sposób na przygotowanie wątróbki. Od czasu do czasu warto przygotować to pyszne i niedrogie danie. Trzeba też pamiętać, że wątróbka jest doskonałym źródłem żelaza oraz dostarcza sporej dawki witamin z grupy B. Posiada też sporo cynku i witaminy A. Dlatego warto czasem przyrządzić wątróbkę. Serwując ją z cebulą i papryką dodajemy potrawie z wątróbki kolejnych walorów smakowych i zdrowotnych. Wątróbka tak przyrządzona to proste, tanie, zdrowe i smaczne danie.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3062
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3062
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paski
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę lekko ją soląc. Po chwili smażenia dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i smażymy, aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Następnie cebulę i paprykę zdejmujemy z patelni i smażymy na niej umytą i oczyszczoną wątróbkę
Wątróbkę smażymy z każdej strony po kilka minut
Gdy wątróbka jest już usmażona dodajemy do niej warzywa, mieszamy i jeszcze chwilę razem smażymy doprawiając solą i pieprzem
Podajemy z pieczywem