Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziła się Wam tradycyjna, smażona wątroba z cebulką, szukacie odmiany, oto przepis dla Was.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Składniki
1. Wątrobę kroję na małe kawałki, zalewam mlekiem i odstawiam na godzinę
2. Po tym czasie do miski wsypuję sól, paprykę słodką, pieprz, czosnek, wlewam oliwę oraz sos sojowy. Dokładnie mieszam i łączę z wątrobą odsączoną z mleka. 3. Wątrobę z marynatą smażę na rozgrzanej patelni.
4. Cebulę obieram drobno kroję, dodaję do wątroby. 5. Papryki myję, oczyszczam z nasion, kroję w drobno paseczki, dodaję do wątroby. 6. Wszystko podlewam jedną szklanką wody, dodaję koncentrat pomidorowy i gotuję około 20 minut
7. Wątróbka gotowa, podaję z ziemniakami oraz surówką. 8. Smacznego.