Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i sycące danie bez dodatku mięsa. Tak przyrządzone warzywa można podawać jako samodzielne danie, ale znakomicie będą komponować się z ryżem czy ulubioną kaszą. Składniki tej potrawy można modyfikować według własnych upodobań i kulinarnych fantazji.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1176
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1176
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Pieczarki i cebulę pokroić w niezbyt drobną kostkę, paprykę i por w drobne paseczki, czosnek w cienkie plasterki, seler i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę usuwając zdrewniałe środki.
W szerokim rondlu lub głębokiej patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać paprykę i chwilę podsmażać mieszając, dodać marchewkę, seler i pora, podsmażać chwilę często mieszając, dodać pieczarki, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić 5 minut.
Następnie dodać pomidory, fasolę, majeranek lub inne zioła i dusić pod przykryciem 15 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodać sól, pieprz, keczup i chili wg smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną np. natką pietruszki. Danie nabiera lepszego smaku jeżeli je odstawimy pod przykryciem na ok. pół godziny.