Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te warzywne kotleciki z powodzeniem mogą konkurować z tradycyjnymi mielonymi. Cukinia sprawia, że są niezwykle soczyste, marchewka i ziemniak nadaje im odpowiedniej chrupkości, a przyprawy znakomicie podkreślają smak wszystkich warzyw. Dodatek ciągnącego się sera to miła niespodzianka po rozkrojeniu kotletów.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1948
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 259
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1948
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 259
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Składniki
Cukinie dokładnie umyj i osusz. Odetnij końcówki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posól i odstaw na 15 minut. Po upływie czasu odciśnij z nadmiaru soku.
Do osobnych miseczek zetrzyj obraną ze skórki marchewkę i ziemniaka.
W dużej misce umieść cukinię, marchewkę i odciśniętego w rękach ziemniaka. Wbij jajka, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Ser żółty pokrój w kostkę.
Na talerz wysyp mąkę.
Zwilżonymi dłońmi z warzywnej masy formuj kotleciki, do środka każdego z nich wkładaj po dwie kostki sera. Obtaczaj w mące, następnie smaż z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.