Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna pizza z nutą curry"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Drożdże rozprowadzamy z cukrem w 250 ml ciepłej wody. Dodajemy do przesianej mąki z łyżką oliwy, szczyptą soli i zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut w ciepłe miejsce, aby podrosło.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie z curry, mieszamy. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, dusimy ok. 10 minut.
Brokuły dzielimy na różyczki, parzymy we wrzącej osolonej wodzie 3 minuty, odcedzamy. Pieczarki kroimy na pół, a papryki w paski.
Ciasto wałkujemy i wykładamy nim prostokątną blachę. Smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy mozzarellą, układamy brokuły, pieczarki, paprykę i pieczemy 20–25 minut w 200oC.
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 3,50 złŹródło: Rewia