Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Wymieszaj drożdże z łyżką mąki, cukru oraz niewielką ilością wody. Kiedy zaczyn wyrośnie, wymieszaj go z pozostałymi składnikami ciasta i znów odstaw do wyrośnięcia (około 15 minut).
Pokrój cukinię, cebulę, bakłażan, paprykę oraz pomidory. Przygotowane warzywa podsmaż na oleju. Przypraw solą, pieprzem, oregano lub innymi dowolnymi ziołami.
Ciasto wyłóż na blachę, formując wysoki brzeg. Na środek wyłóż warzywa. Wierzch posyp startym żółtym serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV