Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne, pikantne danie na obiad lub ciepłą kolację. Potrawa wydaje się niepozorna ale chętnie sięga się po dokładkę.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1565
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1565
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć pestki i również drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zetrzeć imbir. Wszystko zeszklić na oleju. Dodać pomidory krojone z puszki. Jeszcze chwilę smażyć. Doprawić szczyptą kurkumy, curry i chili. Sól nie jest konieczna.
Ugotować kaszę pęczak w lekko osolonej wodzie. Na talerz nakładać najpierw kaszę, a następnie warzywa.