Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warkocz „francuz” z fetą"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska
Szpinak duś w rondelku, aż woda odparuje. Dodaj masło, posiekany czosnek, duś 5 minut. Zdejmij z ognia, dodaj rozkruszony ser feta i ser żółty, utłucz jak ziemniaki.
Ciasta francuskie rozłóż na blaszce, natnij po lewej i prawej stronie. Na środku ułóż farsz, brzegi złóż, splatając jak warkocz. Posmaruj białkiem. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie